søndag den 29. juli 2007

Spanierindens Karryret.


Med 'The Ship's Cat' drager vi i dag på langfart, helt ned til Spanien for at kæmpe for Queen Elizabeth. Kommer vi sikkert frem og får belejret en by, vil skibskatten måske møde en mørkøjet spanierinde, der vil servere karryret for ham.

Det er i hvert fald i dag at vi skal prøve Andreas spanierinde-ret. Jeg er selvfølgelig allerede røget på vildveje i opskriften, men i det store hele holder jeg mig alligevel pænt indenfor rammerne.

Bogen er en af mine yndlingsbøger, som er højt skattet på grund af de vidunderlige illustrationer, som også er meget detaljerede. Det er en engelsk børnebog på vers, som er fede at fremsige på forskellige dialekter.

Maden er en mørbrad renset og skåret ud i stykker af passende størrelse, rystet i en pose med karry, salt, peber og lidt mel. Brunet på en varm pande og tilsat hakket løg og et enkelt æble i små stykker. Efter en tid har jeg tilsat champignonskiver. Herefter tilsætter jeg en dåse flåede tomater og tilsidst smager jeg det til med lidt fløde og måske lidt ekstra karry.

Bjørnen er forsvundet ud i lokalmiljøet og ville se om han kunne få en pose ris med hjem. Lykkes det, er det løskogte ris, der vil blive serveret sammen med karryretten, hvis ikke nøjes vi med brød.

3 kommentarer:

Andrea sagde ...

Oj, hvor er jeg spændt på at læse, hvordan karryretten bekom jer, med eller uden ris!

Anne sagde ...

Uhm, hvor lyder det godt, det skal prøves her på komfuret, vi elsker karry!

Jeg håber, at Bjørnen fangede nogle ris, men på den anden side, så er det heller ikke dårligt at duppe saucen op med en ordentlig humpel brød...

Bon appetit :-)

Anonym sagde ...

Yuuuuummmmmmmmmmmiiii, som altid