onsdag den 25. juli 2007

Tagine.

Tagine er en nordafrikansk specialitet. En tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg. Heri kan man tilberede både fisk, kylling og kød.

Jeg bruner kødet og tilsætter krydderier, grøntsager og væde og stiller taginen i en kold ovn og tænder på 200 grader.

Efter ca. to timer har jeg middagen klar til servering, endda i et smukt fad.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det lyder lækkert. Lidt som en stegeso.....Til kolde og mørke vinteraftner må man kunne lave nogle himmelske sydlandske retter..

Lene sagde ...

smukke farver og mønstre, det lyder som sådan en dejlig nem måde at lave aftensmad på. Jeg elsker alt, der passer sig selv :-)

Kagekonen sagde ...

åh... sådan en tagine med okse, svesker og mandler... gad vide om mit tastatur kan tåle mundvand?

Jeg tror at jeg bliver nød til at købe en snart.

Anonym sagde ...

HVor har du købt den store tagine? Vi så nogle til salg i Frankrig, men syntes de var for tunge at have med hjem i flyveren... Og kom endelig med opskrifter - jeg elsker tagine mad!

lifeondyssen sagde ...

Hvor er de skønne .. og maden lyder som altid lækker ;o)

Anonym sagde ...

Det lyder nemt og lækkert - tak for inspiration!
Min mor havde en Römertopf (kaldes også en stegeso), det må være samme princip, selv om Römertopfen ikke var glasseret indvendigt.

John sagde ...

Marrokanske Taginer kan købes hos SIVAS TRADING