torsdag den 18. september 2008

Fra frikadelle til farsbrød

Hakket kød kan bruges til meget, og den oprindelige tanke, da jeg stod nede i det lokale supermarked, var at de økologiske koteletter, samt det hakkede kalvekød, skulle ende, i skøn forening, som frikaldellefars i min foodprocessor.

Da jeg kom hjem i eget køkken, fandt jeg æg, rosmarin, tørret basilikum, løg, hvidløg og gedeost i saltlage frem af gemmerne, og begyndte at røre en fars. Jamen, det lignede jo pludseligt et farsbrød. Og jamen, hvor det farsbrød lige passede til et glas ratatoille-agtigt-noget, som jeg engang købte med hjem fra en tur i Inco.

Nu står der et lækkert farsbrød på bordet, og venter på, at ovnen rammer den rette temperatur. I brødkassen ligger minsandten en rest naturhvedbrød, som stadig med rette kan kaldes brugbart, ikke superfrisk lige fra ovnen, men måske mere det der hedder, daggammelt.

Det er fint nok med mig, for jeg er også ved at være lidt daggammel efter en forlænget dag på jobbet. Så når desserten er rørt sammen, og vi har spist, vil man kunne finde mig i sofaen, med restdvd'er og remote.

2 kommentarer:

NILLE sagde ...

Også gået ged i den hos dig ;-) Jeg er vild med gedeost - det lyder som en lækker ting, du skal nyde der ;-)

Anonym sagde ...

eventuelle rester kan du da bare medbringe søndag :-) det lyder superlækkert :-)