søndag den 16. november 2008

Brændsel

Jeg blev vækket ved at jeg fik en af solens lange fingre lige i øjet. Den strakte sig gennem hele lejligheden, flabet og fornøjet. Katten skiftede helt farve i det skarpe, gyldne lys. Så nu er vi oppe.

Der er lagt brænde i ovnen til en god og lang søndag, men først må der brød til, for jeg er sulten efter en lang nat. Og ja, jeg skal da også have en stor kop Kusmi med bøffelgræs, en af de tunge typer, der varmer hele systemet op på rekordtid.

Jeg blev færdig med et meget farverigt tørklæde i går aftes, mens jeg så en film, der satte gang i tankerne. Min far blev, som barn, ramt af polio, og måske først nu forstår jeg, hvilken kamp det i virkeligheden var for en lille dreng, der ved hjælp af en gammel barnevogn, vandt førligheden tilbage.

Jeg opfattede aldrig min far som handicappet. Han haltede, men det var ikke noget jeg tænkte nærmere over, han både cyklede og kørte bil, som det naturligste i verden. Kun som ung brugte han stok, senere lagde han den fra sig. Jeg har de fineste billeder af en storsmilende ung mand med nydeligt fuldskæg, og dertil både hat og stok.

Og så er jeg forøvrigt ikke et øjeblik i tvivl om, hvorfra Bjørnen har arvet sin udholdenhed.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

godmorgen også til dig Sifka...
udholdenhed er et god egenskab :-)
og nyd din søndag :-)

Donald sagde ...

Hvor er det smukt skrevet. Jeg holder af Søndagen.