tirsdag den 18. august 2009

Kanelsuk

Jeg vågner på sofaen ramt af stilheden fra stilladset. I samme tempo, som jeg langsomt vågner rigtig op, kommer jeg i tanke om, at jeg er på egen hånd med aftensmaden i dag.

Noget må gøres.

Kalvekød i strimler brunes på panden i olivenolie, og et drys kraftige kanelsuk, salt og rosenpeber tilsættes. Zucchini i grove tern vendes med. En lille filone venter i en pose på køkkenbordet.

De kraftige kanelsuk, er en blanding jeg har lavet af, ja, rigtig gættet, kanel og sukker, helt nøjagtigt rørsukker, men det er kanelen, der taler højest. Rigtig højt. Sukkeret har blot det formål at karamelisere tingene en smule.

Og, *suk*, det virker.

4 kommentarer:

Lene sagde ...

det havde jeg ikke troet ville være godt, men jeg ved heller ikke så meget om mad :-) Bon appetit :-)

Hanne sagde ...

Jeg kommer ud af en familie der spiser kanelsukker på stuvet hvidkål. Vores kødsovs har også altid lige et strejf af kanel.
Velbekom og god aften

Piskeriset sagde ...

Spændende detalje med kanelsukker - det skal jeg lige huske...

spunky sagde ...

rigtig god inspiration...

kanel er alt for overset i det nordiske køkken....

hermed mener jeg ikke bagværk...