mandag den 28. maj 2007

Sommergryder.

Der skulle koges asparges. Det gjorde jeg i en høj gryde. Jeg fik lyst til kartoffelmos, så frem med en gryde til. Den siede suppe fra kalvespidsbrystet kogte jeg lidt ind. Den stod i en tredje gryde og kølede af. Den fjerde gryde stod med en sigte fuld af udkogte suppeurter og burde vaskes af.


Slut med grydeparade. Jeg ville have skivede grillede tomater, for smagen, fylden og farven. Frem med grillpanden. Kartoflerne kogte, mens ærter blev skyllet i en anden sigte og hægtet i venteposition i vasken. Ærterne op til de kogte kartofler sammen med væske og smør. Salt og peber. Blende, blende, brum-brum! Anretning på de lyseblå hvedags.

Det hele endte i en højere sommermadsenhed, og det smagte dejligt. Nu har jeg grundsuppe til anden god gang i fryseren. Kød til 'morfars' på køl til i morgen, og lidt rester til frokost.

Surdejen syder og snakker. Blop, blop. I morgen skal jeg købe porter og speltmel til brøddejen. Jeg glæder mig meget til at knokle det igennem. Det hele skulle gerne ende med 4 gode brød, og en portion surdej i køleren til bagning om en uges tid.

5 kommentarer:

lifeondyssen sagde ...

Hej Sifka
Sikke du har gang i gryder, pander og surdej .. og jeg sidder her og får helt lyst til kartoffelmos med ærter .. MUMS ;o)
Brødet lyder lækkert.
Mette

Anonym sagde ...

Afsløret.......... ikke din hang til mad, men din hang til Shubidua!
Ja jeg har lureret dig; Sommergryder??? Det hedder nummeret fra Shubidua nummer 4 (1977). I et tidligere indlæg nævner du "den røde tråd" Shubidua fra 78`eren..... Behøver jeg at sige mere, hæ hæ...... Tænk hvad Shubidua har betydet for det danske sprog.

Natmaleren sagde ...

Ja lækkert ser det ud:-)

Anonym sagde ...

nå :o) hvad sker der så med det brød - hehe from down under

Sifka sagde ...

Hang til Shubidua, det er godt nok længe siden, men selvfølgelig sidder noget fast. Leg med ord er altid interessant, synes jeg.

Hvis brødet lykkes, kan det være I får et i nakken, down under :o))